Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul transmis de liderul Autorităţii Palestiniene lui Antony Blinken despre „maşina de război a Israelului”

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, i-a spus secretarului de stat american Antony Blinken că trebuie să existe o "încetare imediată a focului" şi să se permită intrarea ajutorului umanitar în Fâşia Gaza.

"Nu am cuvinte pentru a descrie genocidul şi distrugerile suferite de poporul palestinian din Gaza din cauza maşinii de război a Israelului, fără să ţină cont de principiile dreptului internaţional", i-a transmis Abbas lui Blinken, conform Reuters, care l-a citat pe purtătorul de cuvânt al liderului palestinian.

Cei doi oficiali s-au întâlnit duminică, notează News.ro.

SUA nu vor o încetare a focului în Gaza

Aflat sâmbătă la Amman, în Iordania, Antony Blinken a reiterat opoziţia SUA faţă de o încetare a focului, care nu ar face "decât să menţină Hamas pe poziţie", pronunţându-se pentru "pauze" care să permită intrarea ajutorului umanitar pentru populaţia din Gaza.

Cel mai nou bilanţ al războiului, anunţat duminică de Ministerul sănătăţii al Hamas, este de 9770 de persoane ucise în Gaza, în cea mai mare parte civili, inclusiv 4800 de copii, în bombardamente israeliene. Autorităţile israeliene au afirmat la rândul lor că cel puţin 1400 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în ziua atacului fără precedent al Hamas, conform Agerpres.

Citește și
Mahmoud Abbas
Liderul palestinian Mahmoud Abbas, la Cairo: ”Nu vom pleca, vom rămâne pe pământul nostru”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult