Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce i-a spus Putin lui Erdogan în întrevederea de la Soci. Președintele turc promite un anunț ”foarte important pentru lume”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus luni omologului său turc Recep Tayyip Erdogan că este "deschis la discuţii" despre acordul privind cerealele, pe care Moscova l-a abandonat în iulie şi pe care Ankara încearcă de atunci să-l relanseze.  

"Ştiu că intenţionaţi să ridicaţi problema acordului privind cerealele. Suntem deschişi la discuţii", i-a spus Putin lui Erdogan la Soci, un oraş de pe coasta Mării Negre, în sudul Rusiei, înaintea unei întrevederi între cei doi lideri.

Putin l-a primit luni în vizită pe Erdogan la Soci, acordul privind transportul cerealele ucrainene pe Marea Neagră fiind pe agenda de discuţii.

La rândul său, Erdogan a promis, la sosirea la Soci, că va face un anunţ "foarte important" privind exporturile de cereale după întâlnirea sa cu Putin.

Erdogan a promis un mesaj ”foarte important pentru lume”

Citește și
Recep Erdogan, Vladimir Putin
Ultranaționalistul rus Igor Ghirkin: Dacă aș fi în locul lui Vladimir Putin, eu nu aș risca să mă duc în Turcia la Erdogan

"Cred că mesajul pe care îl vom transmite la conferinţa de presă de după întâlnirea noastră va fi foarte important pentru lume, în special pentru ţările africane în curs de dezvoltare", a spus preşedintele turc.

Erdogan a jucat anterior un rol semnificativ în a-l convinge pe Putin să respecte acordul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult