Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce este "Nevăstuica", singura armă pe care Israelul o poate trimite în tunelurile Hamas | FOTO&VIDEO

Experții militari spun că rețeaua subterană vastă pe care Hamas a săpat-o în Fâșia Gaza poate fi un coșmar pentru soldații israelieni.

În 2013, ofițerul israelian Achiya Klein stătea ghemuit în deșertul de lângă Fâșia Gaza, urmărindu-și echipa care săpa un puț înspre un tunel Hamas, pentru a strecura înăuntru o cameră video, când s-a produs o explozie.

„Cea mai mare parte a deflagrației m-a lovit în față și în partea de sus a corpului și m-a aruncat înapoi. Toată misiunea a devenit una de salvare”, povestește el.

Capcana explozivă a rănit șase soldați, printre care și Klein, care a rămas orb. El spune că perioada în care a acționat în unitatea specială pentru tuneluri din cadrul armatei israeliene l-a pregătit pentru această dizabilitate.

„E foarte inconfortabil să mergi printr-un tunel și să te simți în largul tău în necunoscut, dar acum fac asta în fiecare zi pe stradă", explică Klein, care la zece ani de la acel episod trăiește în Toronto.

Citește și
familie israel
„Era într-o baltă uriașă de sânge”. O fată de 18 ani din Israel, ucisă de Hamas sub privirile îngrozite ale familiei sale

Citește mai multe pe spotmedia.ro. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult