Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce au trimis SUA în Coreea de Sud imediat după ce Putin și Kim Jong-un au semnat un pact de apărare. Demonstrație de forță

SUA au ținut să transmită un mesaj amenințător Rusiei și Coreei de Nord, după întâlnirea de la Phenian dintre Vladimir Putin și Kim Jong-Un.

La doar câteva zile după ce președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-Un au convenit asupra unui pact de apărare în timpul unui summit de profil înalt la Phenian, SUA au trimis urgent un portavion în Coreea de Sud.

Pentagonul a trimis, așadar, în Coreea de Sud, temutul portavion cu propulsie nucleară USS Theodore Roosevelt, care a ancorat la Busan.

Marina sud-coreeană a declarat că portavionul cu propulsie nucleară "demonstrează puternica poziție de apărare combinată a alianței Coreea de Sud-SUA și hotărârea lor fermă de a răspunde amenințărilor tot mai mari din partea Coreei de Nord".

Simpla sa prezență reflectă puterea și influența SUA în întreaga regiune.

Citește și
vladimir putin kim jong-un
Ce se ascunde, de fapt, în spatele întâlnirii dintre Putin și Kim Jong-un. Obiectivul major al liderului de la Kremlin

Portavionul Roosevelt este primul portavion american care acostează în Coreea de Sud de la vizita portavionului USS Carl Vinson în noiembrie anul trecut. Împreună cu portavionul Roosevelt, distrugătoarele USS Halsey și USS Daniel Inouye se află, de asemenea, în Coreea de Sud ca parte a grupului de atac al portavionului, a declarat Marina sud-coreeană.

În timp ce se află în Coreea de Sud, se așteaptă ca Roosevelt să participe la exerciții comune cu gazda sa și cu Japonia pentru a îmbunătăți cooperarea dintre forțele navale ale celor trei țări pe fondul tensiunilor tot mai mari din Indo-Pacific.

Roosevelt a participat anterior la un exercițiu comun de două zile cu Japonia și Coreea de Sud în aprilie în Marea Chinei de Est.

La întâlnirea dintre Putin și Kim din Phenian, cei doi lideri au afișat relații apropiate și au convenit să se sprijine reciproc în cazul în care unul dintre ei ar fi atacat, similar cu articolul cinci din doctrina NATO. Putin a sugerat, de asemenea, că ar putea trimite arme Coreei de Nord, ceea ce ar avea repercusiuni majore asupra relațiilor din peninsulă și nu numai.

Pactul dintre Rusia și Coreea de Nord a determinat un răspuns rapid din partea Coreei de Sud, care a amenințat că își va spori sprijinul pentru efortul de război al Ucrainei prin trimiterea directă de ajutor letal Kievului - o schimbare față de politica sa actuală de a trimite doar muniție prin intermediul Statelor Unite.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult