Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce ar fi împins Coreea de Nord să își trimită soldații să lupte pe frontul din Ucraina. Fenomenul despre care vorbește Kievul

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit din nou despre trimiterea de trupe nord-coreene care să lupte alături de ruși în Ucraina și crede că Phenianul a făcut acest gest dint-un motiv anume.

Volodimir Zelenski a declarat că Rusia se teme de o reacție dură din partea Chinei la problema atragerii de personal militar din Coreea de Nord pentru a participa la războiul împotriva Ucrainei, și a explicat sprijinul Coreei de Nord pentru politica Kremlinului prin sărăcia sa.

„Cred că este din cauza banilor [„Coreea de Nord sprijină politica Rusiei” - n.r.]. Cred că Nordul Coreei este foarte sărac. Își vor trimite oamenii în prima linie pentru a învinge sărăcia”.

Zelenski a mai menționat că Rusia este precaută în ceea ce privește implicarea armatei Coreei de Nord, astfel încât China să nu reacționeze dur. „În ceea ce privește Coreea de Nord, Rusia este atât de prudentă cu acest subiect, cred eu, astfel încât China să nu reacționeze dur. În plus, UE și Statele Unite sunt, de asemenea, foarte prudente cu privire la acest subiect. Fiți atenți la acest lucru: sunt foarte prudenți. Dar noi tragem un semnal de alarmă pentru că știm că acestea sunt riscuri pentru noi”, a spus Zelenski, potrivit Ukrainska Pravda.

În același timp, el a remarcat că Seulul „a făcut declarații foarte directe” în trecut că nord-coreenii îi ajută pe ruși cu obuze, arme și personal militar. „Cred că am văzut acest semnal deschis din partea lor”, a adăugat Zelenski.

Citește și
soldati coreea de sud
Coreea de Sud ar putea urma Nordul în războiul dintre Rusia și Ucraina. Scenariul bine pregătit de armata Seulului

El a menționat că Ucraina are un „dialog normal” cu Coreea de Sud. „În general, ei ne sprijină. Au un statut, să spunem, constituțional adecvat. Ei sunt limitați în unele lucruri. Dar, cu toate acestea, cu siguranță lucrăm împreună, iar ei cu siguranță ne ajută”, a spus președintele ucrainean.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult