Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a pățit un tânăr care și-a pus fața pe gaura din care țâșnește cu 200 km/h apa celebrului jet de la Geneva VIDEO

Un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani a vrut să atingă maiestuosul jet de apă de la Geneva, care ţâşneşte din Lacul Leman, la 140 de metri înălţime, potrivit cotidianului elveţian 20 minutes, relatează AFP.  

După ce a atins luni seara bariera de acces a jetului de apă, în pofida interdicţiei formale de a se apropia, el a încercat mai întâi să-şi pună faţa pe gaura din care apa ţâşneşte cu aproximativ 200 de kilometri pe oră - 500 de litri pe secundă -, potrivit datelor Serviciilor Industriale ale Genevei (SIG), care gestionează cel mai celebru ”monument” din oraş.

Tânărul a fost aruncat violent în spate. Însă nu s-a oprit aici. După ce şi-a revenit, a decis să ia jetul în braţe.

De această dată, forţa apei l-a aruncat câţiva metri în aer şi a căzut pe dala din jurul gurii, după care s-a aruncat în apă. Poliţia, alertată în acel moment de martori, s-a dus să-l ia.

Citește și
coji de seminte
Ce au pățit trei tânări care au băut alcool și au aruncat seminţe pe jos, într-un parc din Târgu Ocna

”Agenţii au venit să ceară întreruperea jetlui de apă de urgenţă, pentru a-l putea căuta”, declară un martor cotidianului 20 minutes.

Poliţiştii ”l-au salvat şi l-au ridicat” în ambarcaţiunea lor, declară un purtător de cuvânt al Poliţiei din Geneva, Aline Dard.

Jetul de apă din Geneva funcționează din 1951

Preluat de o ambulanţă, tânărul a fost condus la Spitalele Universitare din Geneva. Starea sănătăţii tânărului nu era cunoscută la momentul transmiterii acestei știri.

SIG au anunţat că urmează să depună plângere, aşa cum procedează în mod sistematic în cazul încălcării perimetrului de securitate.

Geneva este dotată cu un jet de apă din 1891, iar cel care funcţionează în prezent a fost inaugurat în 1951.

El a devenit simbolul oraşului elveţian de la frontiera cu Franţa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult