Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a găsit președintele Braziliei în palatul prezidențial după ce a fost invadat de susținătorii lui Bolsonaro. VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a revenit, duminică seară, la Brasilia, unde a mers la Curtea Supremă şi la Palatul Prezidenţial pentru a constata enormele pagube produse de susţinătorii lui Jair Bolsonaro.

În momentul luării cu asalt de către susţinătorii lui Bolsonaro a clădirilor guvernamentale cheie, Lula era la Araquara, loc devastat de inundaţii.

În jurul orei 21 (ora locală), președintele brazilian a ajuns înapoi în Brasilia. Susținătorii lui Bolsonaro fuseseră deja arestați sau escortați în afara zonei în care se află clădirile guvernamentale.

Lula a mers prima dată la Palatul Prezidențial. Acolo a găsit mobilier distrus, geamuri sparte și opere de artă rupte, relatează Globo.

De asemenea, imaginile filmate în Palatul Planalto arată biroul primei doamne, Janja Lula da Silva, distrus

Ulterior, a mers în clădirea în care se află Curtea Supremă. Acolo a găsit distrugeri similare. Lula a fost primit de președintele Curții.

Președintele brazilian a reacționat pe Twitter după ce a constatat distrugerile produse de bolsonariști și a transmis că cei „teroriștii” vor fi pedepsiți.

"Am fost aseară la Palatul Planalto și la Curtea Supremă. Puciştii care au promovat distrugerea patrimoniului public în Brasilia vor fi identificaţi şi vor fi pedepsiţi. Mâine ne reluăm munca la Palatul Planalto. Democraţie pentru totdeauna. Noapte bună”, a scris Lula.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult