Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cazul jurnalistului dispărut. Consulatul saudit din Istanbul ar putea fi percheziționat

Uniunea Europeană susţine poziţia SUA privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi şi doreşte de asemenea o "anchetă aprofundată" în acest caz, a declarat marţi la Lisabona vicepreşedinta Comisiei Europene, Federica Mogherini, relatează AFP.

"Noi subscriem 100% la poziţia americană. Aşteptăm o investigaţie aprofundată şi o transparenţă deplină din partea autorităţilor saudite asupra a ceea ce s-a întâmplat ", a afirmat şefa diplomaţiei UE, după o întâlnire cu ministrul de externe portughez Augusto Santos Silva.

La Geneva, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a descris situaţia drept "un caz de interes public imens", potrivit purtătoarei sale de cuvânt Ravina Shamdasani.

"Dacă informaţiile despre moartea jurnalistului şi circumstanţele extraordinare care au precedat-o sunt confirmate, este într-adevăr şocant", a spus ea în cadrul unei conferinţe de presă.

A intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, de unde nu a mai ieşit

Jamal Khashoggi a intrat marţea trecută în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, de unde nu a mai ieşit, potrivit poliţiei turce. Jurnalistul, un critic al puterii de la Riad care scria îndeosebi pentru The Washington Post, a mers la consulat în vederea viitoarei sale căsătorii.

Responsabili turci au afirmat sâmbătă seara că, potrivit primelor elemente ale anchetei, Khashoggi, 59 de ani, a fost asasinat în interiorul consulatului, informaţii considerate drept "neîntemeiate" de autorităţile saudite.

Surse turceşti au afirmat că operaţiunea a fost întreprinsă de către un grup format din 15 persoane care au mers la consulat după ce au sosit la Istanbul la bordul a două avioane în aceeaşi zi.

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că intenţionează să vorbească cu oficiali din Arabia Saudită despre dispariţia jurnalistului.

Arabia Saudită autorizează percheziţionarea consulatului său din Istanbul

Arabia Saudită a dat undă verde pentru percheziţionarea consulatului său de la Istanbul de către serviciile de securitate turce în cadrul anchetei privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a anunţat marţi diplomaţia turcă, relatează AFP.

"Autorităţile saudite au anunţat că sunt gata să coopereze şi că poate avea loc o percheziţie la consulat", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului turc de Externe într-un comunicat. "Această percheziţie va avea loc", a adăugat sursa citată.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult