Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cazul înfiorător al unei femei care și-ar fi ucis copiii și i-a băgat în valize. Au fost apoi cumpărate la licitație

Coreea de Sud a anunţat marţi că a extrădat către Noua Zeelandă o femeie în vârstă de 42 de ani, suspectată de uciderea a doi copii, ale căror rămăşiţe au fost găsite în valize, relatează AFP.  

Femeia, care este suspectată de faptul că este mama celor doi copii - o cetăţeană neozeelandeză de origine coreeană - şi elemente de probă-cheie în acest dosar au fost predate autorităţilor neozeelandeze luni seara, anunţă într-un comunicat Ministerul sud-coreean al Justiţiei, scrie news.ro.

”Sperăm ca adevărul în acest dosar, care a reţinut atenţia întregii lumi, să iasă la iveală în urma unui proces judiciar drept şi riguros în Noua Zeelandă”, afirmă ministerul.

Poliţia sud-coreeană a arestat-o pe această femeie în oraşul portuar Ulsan, în septembrie, la câteva săptămâni după ce autorităţile neozeelandeze au descoperit rămăşilele a doi copii care ar fi avut vârsta de cinci şi zece ani la momentul morţii, cam prin 2018.

Femeia - pe care poliţia a identificat-o doar prin numele de familie, Lee - apare în imagini de presă de la acea vreme, escortată de anchetatori afară dintr-un post de poliţie din Ulsan şi acoperindu-şi capul cu o haină.

Jurnaliştii au întrebat-o dacă va mărturisi crimele, iar ea a repetat în mai multe rânduri că ”n-am făcut asta” în timp ce era condusă către un vehicul de poliţie.

Această descoperire macabră a avut loc în august.

 

Valizele se aflau într-o remorcă plină cu obiecte, cumpărată de către o familie, care nu bănuia nimic, la o licitaţie de bunuri abandonate, la Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă.

Poliţia neozeelandeză a anunţat că trupurile neînsufleţite au fost depuse în remorca respectivă de ani de zile şi că acest lucru complică ancheta.

Autorităţile au subliniat în mai multe rânduri că familia care a găsit cadavrele nu are legătură cu omuciderile şi că a primit ajutor psihologic pentru a depăşi traumatismul acestei descoperiri sordide.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult