Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Caz revoltător în Polonia. Unei fetițe de 14 ani cu probleme mintale i s-a refuzat avortul. A fost violată de unchiul ei

Unei fetițe cu probleme mintale, în vârstă de 14 ani, care a fost violată de propriul ei unchi, i s-a refuzat un avort în Polonia, cazul stârnind indignarea populației creștine.

Catolicii au unele dintre cele mai stricte legi privind avortul din Europa, iar medicii pot chiar refuza avortul din motive etice. Legea a fost criticată de activiștii pentru drepturile femeilor.

Avortul este legal numai atunci când sarcina reprezintă rezultatul unui act criminal, cum ar fi violul sau incestul, sau când sănătatea femeii este în pericol.

Chiar dacă minora a fost în mod clar o victimă a unui viol, două spitale din regiunea Podlasie au refuzat să o trateze și chiar să-i spună unde ar putea face un avort legal, scrie Daily Mail.

Minora, care nu a știut că este însărcinată, a fost dusă de mătușa ei la medici, care au tratat-o „brutal și inuman”.

Citește și
jessie j
Jessie J este însărcinată. Artista a publicat primele fotografii cu burtica | GALERIE FOTO

Femeia chiar furnizase documente de la un procuror care spunea că a avut loc un presupus viol și un avort ar fi legal, dar medicii le-au refuzat.

Li s-ar fi spus: „Nu aici, pleacă. Nu știm unde. Nu ne preocupă nimic”.

Mătușa a contactat organizația de reproducere Federa care a ajutat-o să o ducă pe tânără la Varșovia, unde a fost efectuat un avort în siguranță și cu succes.

Dar refuzul inițial al medicilor locali a provocat indignarea populației devotată creștină, unde 92% din populație este catolică.

Federa a spus într-un comunicat: „Medicii din Varșovia nu au putut înțelege comportamentul medicilor din Podlasie. Nicio empatie. Nu avem cuvinte să descriem un astfel de tratament”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a confirmat că spitalele locale nu au respectat legea și a fost lansată o anchetă.

Wojciech Andrusiewicz a declarat pentru TVN: „Un astfel de avort ar trebui fie să fie efectuat, fie ar trebui să indice un loc unde poate fi efectuat un astfel de avort, așa că spitalul a acționat împotriva prevederilor statutare”.

Dr Artur Plachta, medic ginecolog și membru al Camerei Medicale Supreme, a declarat pentru Fakty: „Mi-e rușine de ei pentru că nu au ajutat-o pe copilă. Această copilă a suferit două drame: a fost violată de cineva, chiar de cea mai apropiată persoană, iar acum a primit un al treilea „cadou” de la colegii săi medicali: nu a fost ajutată”.

Legea prevede pedepse între cinci și 25 de ani și chiar închisoare pe viață pentru avort.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult