Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cauza oficială a morţii jurnalistului saudit, anunţată de procurorii turci

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost ucis prin strangulare în consulatul ţării sale la Istanbul, iar cadavrul a fost dezmembrat, a declarat procurorul Istanbului, Irfan Fidan, miercuri, relatează Agerpres.

Totodată, oficialul turc a dorit să sublinieze și caracterul "premeditat" al crimei.

Potrivit lui Irfan Fidan, jurnalistul disident a fost ucis imediat ce a intrat în consulat, iar cadavrul a fost făcut dispărut.

Declaraţia sa vine în contextul în care procurorul general al Arabiei Saudite, Saud al-Mojeb, care se află la Istanbul de luni ca parte a investigaţiei, a părăsit Turcia.

Oficialul turc a mai afirmat într-un comunicat că vizita la Istanbul a procurorului general saudit "nu a dat niciun rezultat concret". Cei doi procurori s-au întâlnit de două ori în aceste zile.

 

Citește și
Fiul jurnalistului Jamal Khashoggi, Salah bin Jamal Khashoggi, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman
Ce s-a întâmplat cu fiul jurnalistului saudit ucis în Turcia

Foto: Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman

"Discuţiile nu au reuşit să aducă un rezultat concret, în ciuda eforturilor noastre bine intenţionate de a afla adevărul", a spus Fidan, a precizat Agerpres, care citează agenţiei naţională de presă turcă Anadolu.

Khashoggi, colaborator al cotidianului The Washington Post şi un critic al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, a fost ucis pe 2 octombrie. Atunci, a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru documente necesare pentru a se căsători cu logodnica sa din Turcia. Cadavrul lui nu a fost încă găsit.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult