Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cauciucurile folosite de roverele NASA vor fi comercializate în curând pentru publicul larg

Compania SMART Tire a dezvăluit că primele sale cauciucuri construite pentru explorarea spațială vor fi comercializate în curând pentru publicul larg, relatează TechExplore.com.

Testate deja de NASA cu roverele sale marțiene, cauciucurile sunt echipate cu tehnologia Radial Shape Memory Alloy (SMART) fabricată din materialul super elastic NiTinol+.

În timp ce un elastic obișnuit se poate întinde, acest material inteligent reprezintă un pas înainte pentru tehnologia aliajelor, permițând rearanjarea structurii sale moleculare când este îndoit și revenirea imediată la forma sa anterioară.

Cauciucurile construite din materialul respectiv nu pierd niciodată aer, nu se sparg și au rezistența titanului, având numeroase aplicații și pe Pământ.

Ele pot fi folosite ca alternativă pentru bicicletele cu suspensii pe aer, având o tracțiune îmbunătățită care poate oferi mai multă siguranță bicicliștilor atât pe drumuri de beton cât și pietriș indiferent de vreme.

Citește și
Timisoara
Rata de infectare cu COVID-19 este în creştere la Timişoara, în ciuda carantinei. Ce reclamă președintele CJ Timiș

În plus, cauciucurile SMART pot ține o viață fără a fi nevoie de înlocuirea lor. Însă poate cel mai entuziasmant lucru este că acestea sunt produse de NASA.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult