Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Catastrofă în Catania. Două persoane au murit din cauza vijeliilor puternice, iar străzile s-au transformat în râuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Furtunile au semănat teroare, în Italia. Sunt doi morți, iar o persoană a fost dată dispărută, după ce vijelii puternice, însoțite de cantități însemnate de apă, au lovit partea de est a Siciliei, mai ales în provincia Catania.

Mai multe străzi din Catania, inclusiv bulevardul central Via Etnea, s-au transformat în râuri. Iar Piazza Duomo, în fața catedralei, părea un lac din cauza inundațiilor.

Situația este critică, anunță un oficial local așa că școlile și grădinile publice au rămas închise.

Haosul a fost sporit și de o pană de curent.

Un bărbat de 53 de ani a murit înecat în Gravina di Catania. Pompierii i-au găsit trupul neînsuflețit sub mașină. Coborâse din autoturism, când l-a surprins viitura. Un cuplu a fost surprins de puhoaie în orașul Scordia, tot în apropiere de Catania. Pompierii au găsit trupul fără viață al bărbatului, care avea 67 de ani. Soția lui, de 54 este dată dispărută.

Încă de duminică au început furtunile și ploile în partea de sud a Italiei și în Sicilia, și au fost emise mai multe avertizări cod roșu.

Citește și
Inundații Sicilia - 5
O furtună ciclonică a transformat pieţele unui oraş din sudul Italiei în lacuri. GALERIE FOTO

Deja în unele locuri au căzut, cumulat, în ultimele zile 4-500 de litri pe metru pătrat. Prognozele avertizează că ar putea urma încă 100-150 de litri de precipitații pe metru pătrat până vineri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult