Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât trebuie să dureze o îmbrățișare pentru ca bucuria revederii să fie perfectă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Revederea după o perioadă lungă de carantină trebuie însoțită musai de o îmbrățișare.

Acest gest simplu este recomandat şi de oamenii de ştiinţă. Un studiu realizat de cercetătorii britanici arată că cele mai eficiente îmbrăţişări durează între 5 și 10 secunde.

Și felul în care sunt poziționate brațele este important, spun specialiștii.

În momentul în care Statele Unite şi-au redeschis graniţele, la începutul acestei luni, în aeroporturi a fost o explozie de îmbrăţişări.

”A fost emoţionant! Am fost despărţite timp de doi ani. Suntem cele mai bune prietene, dar această pauză a fost prea mult”.

Cercetătorii britanici au aflat cum putem oferi cele mai eficiente îmbrăţişări. Adică acelea care te fac să simți că ai lipsit cu adevărat din viața unei persoane.

Citește și
emil boc simona halep
Boc după ce a fost îmbrăţişat de Halep: Cămaşa asta nu o mai schimb niciodată şi nu o mai spăl

"M-am simţit bine să o pot îmbrăţişa din nou. Cred că a fost una din cele mai bune îmbrăţişări ale zilei".

Oamenii de ştiinţă de la trei universități britanice au pus cap la cap informațiile adunate în timp şi au descoperit că în timpul celor mai plăcute îmbrățișări brațele cuprind talia unei persoane mult așteptate. În timp ce persoana întâmpinată astfel trebuie să cuprindă gâtul sau umerii celeilalte. 

Bărbații sunt tentați să îmbrățișeze într-un anume fel

Durata este și ea importantă. O îmbrăţişare perfectă durează maximum 10 secunde, timp în care energiile transmise cresc bucuria revederii de la o secundă la alta.

Cercetătorii vin şi cu o explicaţie pentru care ne-a lipsit atât de mult contactul uman în timpul carantinei.

Natalie Bowling, psiholog: ”Când îmbrățișăm pe cineva transmitem un semnal acelei persoane că îi suntem alături. Gestul demonstrează că îi oferim un sprijin social, ceea ce știm că ne face fericiți și ne face să ne simțim mai puțin stresați, deoarece avem astfel garanţia că deţinem resursele necesare pentru a face față provocărilor zilnice".

Afecțiunea din timpul revederii e transmisă diferit, în funcție de gen.

Anna Dueren, prof. Goldsmiths University: "Bărbații sunt mai tentaţi să apeleze la îmbrăţişarea cu braţele încrucișate faţă de alți bărbați, în comparaţie cu femeile, care fac mai rar acest gest între ele".

Pentru că sezonul reuniunilor de familie bate la uşă, sfatul specialiştilor este clar: evitați îmbrățișările cu braţele încrucișate şi faceţi în aşa fel încât această terapie a revederii să dureze între 5 și 10 secunde.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult