Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Casa Albă recunoaște acum că Joe Biden a fost consultat de medicul său la câteva zile după dezbaterea TV

Președintele Joe Biden a fost examinat de medic după dezbaterea de la CNN, în ciuda faptului că secretarul de presă al Casei Albe a declarat miercuri că președintele nu a avut niciun examen medical de la examenul său fizic din februarie.

"Câteva zile mai târziu, președintele a fost văzut, pentru a-și verifica răceala și pentru a se recupera bine", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, potrivit CNN.

Miercuri, CNN a întrebat-o pe Karine Jean-Pierre în cadrul briefingului de presă al Casei Albe dacă președintele a primit "vreun examen medical" de la controlul său fizic din februarie, iar secretarul de presă a răspuns:

"Am reușit să vorbim cu medicul său despre asta și răspunsul este un nu."

Un oficial al Casei Albe a adaugat că, atunci când Biden a fost văzut de medicul său după dezbatere, a fost vorba de o "scurtă verificare", nu de un "control fizic".

Citește și
biden, putin
Vladimir Putin susține că îl preferă în continuare pe Joe Biden ca președinte al SUA, în pofida dezbaterii cu Donald Trump

CNN nu l-a întrebat miercuri pe Jean-Pierre dacă Biden a mai avut un examen fizic din februarie, ci mai degrabă ”orice examinare medicală.”

Politico a relatat pentru prima dată că Biden le-a spus unor guvernatori democrați într-o întâlnire privată, miercuri seara, că a fost supus unui control medical după dezbaterea de săptămâna trecută și că este bine.

Jean-Pierre a fost rugat de un reporter să clarifice dacă președintele a fost verificat de medicul său în zilele din jurul dezbaterii, având în vedere că era răcit:

"Era în drum spre dezbatere, medicul era cu el, era răcit, are 81 de ani. Nu a fost verificat de medic?", a întrebat reporterul.

"Nu a fost verificat de medic. E o răceală, băieți. Este o răceală.", a spus ea. "Știu că afectează pe toată lumea în mod diferit. Cu toții am avut răceli și, prin urmare, nu, nu a fost consultat de medic."

CNN a relatat joi că Biden a recunoscut în privat unui aliat, la începutul acestei săptămâni, că următoarele zile sunt critice pentru a ști dacă își poate salva candidatura pentru realegere.

Casa Albă și staff-ul său au insistat că președintele nu ia în considerare încheierea campaniei. Întrebați despre îngrijorările legate de vârsta lui Biden, consilierii de top au citat în mod repetat și emfatic programele sale agresive din timpul călătoriilor internaționale ca exemple ale vitalității și capacității sale de a face munca la 81 de ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult