Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Casa Albă: Personalul centralei nucleare de la Cernobîl, luat ostatic de ruși. ”Situația este incredibil de alarmantă”

Trupele rusești au luat ostatic personalul centralei nucleare de la Cernobîl, a anunțat joi noaptea Casa Albă, care spune că situația este ”incredibil de alarmantă”.  

”Tocmai sosesc rapoarte că personalul de la centrala nucleară de la Cernobîl din Ucraina este ținut ostatic de soldații ruși”, a transmis joi noaptea Casa Albă, prin secretarul de presă Jen Psaki, potrivit The Guardian.

”Suntem revoltați de rapoartele credibile conform cărora soldații ruși țin în prezent ostatici personalul instalațiilor de la Cernobîl. Această luare ilegală și periculoasă de ostatici, care ar putea strica eforturile de rutină ale serviciului civil necesare pentru întreținerea și protejarea instalațiilor de deșeuri nucleare, este, evident, incredibil de alarmantă și îngrijorătoare. O condamnăm și cerem eliberarea lor”, a transmis Casa Albă.

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse, a declarat, joi, Mihailo Podoliak, consilier al oficiului prezidenţial al Ucrainei, citat de Reuters.

“Este imposibil să spunem dacă centrala nucleară de la Cernobîl este sigură după un atac complet lipsit de sens din partea ruşilor”, a spus acesta.

Citește și
Insula serpilor
Zelenski anunță că toți soldații ucraineni de pe Insula Șerpilor au fost omorâți de ruși

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult