Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Casa Albă îi oferă lui Vladimir Putin o modalitate de a opri atacul ucrainenilor din Kursk: ”Pleacă naibii din Ucraina!”

Casa Albă a oferit luni un răspuns tranșant președintelui Vladimir Putin în contextul atacului în curs al Ucrainei asupra regiunii ruse Kursk.

Consilierul pentru comunicații în domeniul securității naționale, John Kirby, a declarat luni că, dacă incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk din vestul Rusiei îl face pe Putin să se simtă inconfortabil, "există o soluție ușoară: El poate pur și simplu să iasă naibii din Ucraina și cu asta basta".

A trecut mai mult de o săptămână de când forțele ucrainene au lansat un atac surpriză asupra regiunii.

Incursiunea pare să fi prins Rusia cu garda jos, oficialii regionali afirmând că Ucraina a confiscat 28 de așezări de-a lungul frontierei și a provocat fuga a peste 120.000 de persoane.

Luni, comentariile lui Kirby au venit ca răspuns la o întrebare referitoare la remarcile anterioare ale lui Putin, în care acesta a acuzat Occidentul că "poartă război împotriva noastră folosind ucraineni" în incursiunea șoc în Kursk, după cum au raportat mass-media ruse controlate de stat.

Citește și
Donald Trump
Interviu cu Elon Musk pe X. Donald Trump dă vina pe președintele Joe Biden pentru invazia Rusiei în Ucraina

Nu este clar dacă Casa Albă a avut cunoștință în prealabil de atac. Săptămâna trecută, purtătoarea de cuvânt Karine Jean-Pierre a sugerat că nu, afirmând că intenționează să contacteze Kievul pentru a afla mai multe despre obiectivele acestuia.

SUA și alți aliați ucraineni au fost tranșanți în răspunsurile lor la plângerile Rusiei cu privire la incursiune.

La începutul săptămânii, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că este "puțin cam exagerat" din partea Rusiei să se plângă de un atac asupra teritoriului său, în timp ce se afla în plină invazie a Ucrainei.

Oficialii europeni au declarat că Ucraina are "dreptul legitim" de a contraataca pe teritoriul Rusiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult