Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Casa Albă, după moartea lui Aleksei Navalnîi: „În cazul în care se confirmă, este o tragedie teribilă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, „în cazul în care se confirmată, este o teribilă tragedie”, apreciază vineri, într-un interviu acordat postului NPR, consilierul în probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, relatează AFP.

„Având în vedere lunga şi sordida tendinţă a Guvernului rus de a le face rău opozanţilor săi, întrebări evidente se pun cu privire la ceea ce tocmai s-a întâmplat”, denunţă el.

Statele Unite încearcă să confirme această informaţie cu privire la moartea lui Aleksei Navalnîi, după care va „decide drumul de urmat”, avertizează Sullivan.

Cauzele decesului lui Alexei Navalnîi (47 de ani) sunt în curs de determinare, anunță Serviciul Federal Penitenciar din regiunea Iamalo-Neneţ, potrivit TASS.

Activistul anticorupţie era încarcerat într-o colonie penitenciară izolată, în Arctica rusă, în condiţii foarte dificile.

Citește și
alexei navalnii, alexei navalny
Cum a murit Alexei Navalnîi, conform autorităților ruse. Opozantul era încarcerat în regiunea arctică
Navalnîi, condamnat la 19 ani de închisoare

El ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare acuzat de ”extremism”.

El a sosit în acest nou centru de detenţie, în Iamalo-Neneţia, la sfârşitul lui decembrie, după un lung transfer în care apropiaţii săi nu au primit nicio veste, provocând îngrijorări în străinătate.

Susţinătorii săi dădeau asigurări atunci că autorităţile ruse căutau să-l izoleze şi mai mult, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din martrie, în care o victorie a lui Vladimir Putin nu ridică nicio îndoială.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult