Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Casa Albă, anunț îngrijorător despre ce va urma pentru Ucraina în războiul cu Rusia

Casa Albă consideră că acțiunile de luptă în Ucraina în următoarele luni vor fi critice pentru apărarea sa, iar Congresul trebuie, prin urmare, să ia rapid o decizie privind sprijinul pentru Ucraina.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a precizat, marți, că armata lui Vladimir Putin va continua să atace Ucraina cu drone și rachete, astfel încât comandamentul ucrainean este nevoit acum să ia decizii dificile cu privire la ce arme și muniții să folosească în condițiile în care rezervele lor sunt din ce în ce mai puține, potrivit Ukrainska Pravda. "Următoarele luni vor fi critice pentru Ucraina”, a subliniat Kirby.

În același timp, Rusia continuă să primească ajutor din partea Iranului și a Coreei de Nord, chiar și rachete balistice. Mai mult, rușii au început să își producă propriile drone și alte sisteme de arme.

Zeci de miliarde de dolari pentru Ucraina

În acest context, Kirby a precizat că administrația SUA se concentrează pe victoria Ucrainei. El a reamintit că președintele american Joe Biden a declarat în mod clar că Ucraina trebuie să devină o țară înfloritoare și suverană, cu frontierele și suveranitatea restabilite.

"Și vrem să putem continua să furnizăm Ucrainei sprijinul de care are nevoie pentru a obține aceste rezultate", a adăugat Kirby.

Citește și
Armata Ungaria
Țara vecină cu România care începe instruirea militară a funcţionarilor publici. „Pacea necesită putere”

În cadrul unei întâlniri de miercuri cu liderii Congresului SUA și cu președinții comisiilor relevante, președintele Biden a solicitat deblocarea rapidă a finanțării pentru continuarea asistenței acordate Ucrainei.

Proiectul de lege prevede un sprijin de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 14 miliarde de dolari pentru Israel și aceeași sumă pentru măsuri de combatere a migrației ilegale la frontiera sudică a SUA.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult