Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cartier de lux, inaugurat la Phenian. Imagini impresionante de pe Bulevardul Ryomyong

Un nou cartier a fost inaugurat, vineri, în capitala nord-coreeană Phenian. La eveniment au fost invitați aproximativ 200 de jurnaliști străini.

Ei au fost informați să se pregătească pentru un eveniment de amploare care urma să aibă loc în cursul dimineții, dar li s-a interzis să aducă cu ei telefoanele mobile sau laptopurile, autoritățile lăsând să se subînțeleagă că vor fi duși să asiste la lansarea unei rachete sau că vor merge într-o localitate din afara capitalei, informează NK News. Câteva ore mai târziu, însă, ei au fost duși la evenimentul de inaugurare a Bulevardului Ryomyong, un proiect de amploare la care s-a lucrat intens în ultimele luni, pentru modernizarea acestui cartier de lux din capitala Coreei de Nord, echivalent al cartierului Gangnam din Seul.

În contextul în care Coreea de Nord celebrează, în 15 aprilie, 105 ani de la nașterea fondatorului Kim Ir-sen, în ultimele luni Phenianul a făcut obiectul unui important proiect de construcție și renovare, care face parte din obiectivul liderului Kim Jong-un de a moderniza orașul.

Citește și
Coreea de Nord
Viața ca șef în poliția nord-coreeană: „Înainte să executăm oameni, primim mâncare și alcool”

Scopul autorităților era să finalizeze construcția bulevardului Ryomyong până la finalul anului 2016. În acest cartier de lux se află 100 de clădiri de apartamente și instituții publice, cât și o clădire de apartamente de 70 de etaje. Pentru ca acest proiect să fie finalizat la timp, mii de soldați au fost trimiși pe șantier.

Cu toate acestea, capitala s-a confruntat cu inundații în luna august, ceea ce a cauzat întârzierea lucrărilor, însă pe măsură ce aniversarea nașterii lui Kim Ir-sen, bunicul lui Kim Jong-un, se apropia, presa de stat a început să relateze că lucrările de pe Bulevardul Ryomyong se apropie de final.

Astfel, în dimineața zilei de 13 aprilie, ceremonia de inaugurare a cartierului de lux s-a făcut cu mare fast, în prezența jurnaliștilor străini, cât și a unui număr impresionant de demnitari nord-coreeni, cât și locuitori ai Phenianului. Liderul Kim Jong-un a fost și el prezent.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult