Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Carne de curcan cu salmonela, descoperită chiar în ajunul Zilei Recunoștinței

Autoritățile americane au descoperit carne de curcan cu salmonela, cu câteva zile înainte ca americanii să celebreze, joi, Ziua Recunoștinței. 

Ziarul USA Today semnalează că la începutul acestei luni o persoană a decedat în California, în timp ce 164 au fost afectate în 35 de state ale ţării, dintre care 63 au necesitat spitalizare, informează EFE, citat de Agerpres.

Autorităţile sanitare nu au reuşit să identifice originea focarului care ar putea proveni de la curcanii de crescătorie, sau de la produsele crude derivate din carnea acestei păsări.

Infecţiile cu salmoneloză provoacă probleme gastrointestinale şi febră în următoarele 48 de ore de la consumul alimentului infestat, iar simptomele pot fi mai grave la copii şi bătrâni.

Marţi, agenţia federală Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a lansat o alertă populaţiei împotriva consumului de salată verde, solicitând persoanelor fizice, restaurantelor şi magazinelor să arunce acest aliment suspectat că ar fi provocat o nouă epidemie de infecţie cu bacteria Escherichia coli (E. coli).

Citește și
trump curcani
Trump a grațiat 2 curcani, o tradiție populară la Casa Albă de Ziua Recunoștinței

În total, 32 de persoane din unsprezece state americane au fost afectate de această epidemie ale cărei simptome au fost constatate între 8 şi 31 octombrie octombrie. Treisprezece dintre ele au fost spitalizate, potrivit CDC.

Recomandările se aplică „tuturor tipurilor şi diferitelor forme de utilizare ale salatei verzi''. De asemenea, frigiderele şi suprafeţele care au intrat în contact cu salata contaminată trebuie să fie dezinfectate.

E. coli este o bacterie care trăieşte în mod natural în intestinele bovinelor, păsărilor şi a altor animale. Fructele şi legumele proaspete care au intrat în contact cu excremente infectate de animale sunt o sursă frecventă de contaminare.

Simptomele cele mai frecvente ale infecţiei cu E. coli includ: greaţă, vărsături, cefalee, febră uşoară, crampe severe la nivelul stomacului sau diaree sanguinolentă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult