Carne culeasă de la groapa de gunoi, regătită și vândută săracilor. Reportaj tulburător
BBC a realizat un reportaj tulburător despre cum sunt reciclate resturile de carne aruncate la groapa de gunoi și apoi vândute săracilor care nu au posibilitatea să îşi cumpere carne proaspătă. Resturile de carne găsite la gropile de gunoi din Manila sunt spălate și regătite sub numele de ”pagpag”.
Jurnaliștii BBC au urmărit traseul unei pungi de carne culeasă de la groapa de gunoi și gătită pentru a fi consumată de cei săraci.
Marile lanțuri de fast food din țară nu au dreptul să doneze resturile direct săracilor din cauza legislației corporative. Resturile de carne de la marile lanțuri de fast food din țară ajung la o groapă de gunoi din Manila. Pentru 6 dolari pe săptămâna, oamenii cotrobăie după ele prin munții de gunoaie, printre șobolani, viermi și gândaci. Apoi le spală și le vând unor patroni de ”restaurante” din mahalalele din Manila. Următorul pas presupune gătirea cărnii şi prepararea unui sos din bulion, la care se adaugă ceapă şi usturoi. La final carnea se amestecă cu sosul. O porţie de „pagpag“ este vândută cu 20 de cenţi. Chiar și copiii o mănâncă. Bucătarii care o prepară ”cel mai curat” sunt și cei mai căutați.
”Mănânc pagpag pentru că este gustos. Este bun de mâncat” a spus un client. ”Totul se rezumă la avea un stomac puternic. Noi, cei de aici suntem obișnuiți. Este ceea ce este. Atât își permit săracii. Cât timp suntem aici vom mânca pagpag” a reacționat un alt client.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!