Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dans, cadouri și discuții despre România. Cum a arătat ultima zi a vizitei cuplului prezidențial în Kenya

Your browser doesn't support HTML5 video.

În a treia și ultima zi a vizitei de stat în Kenya, soția președintelui României s-a mișcat pe ritmuri africane. Cuplul prezidential a vizitat un liceu de fete.

Tinerele îmbrăcate în costume tradiționale au încercat să-l ia la dans si pe seful statului, însă un ofițer de securitate le-a tăiat scurt elanul.

Tinerele îmbracate în costume tradiționale au așteptat delegația României în pași de dans.

Dacă președintele a zâmbit politicos, dar a rămas neclintit, prima doamnă a schițat câțiva pași în ritmul tobelor africane, după ce a renunțat la poșeta care o încurca.

Șeful statului nu s-a alăturat grupului, iar un ofițer de securitate nu le-a lăsat pe fete să insiste.

Citește și
Kenya Wildlife Kenya Wildlife Service Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis şi Carmen, soția sa, în safari, în Parcul Naţional Nairobi | GALERIE FOTO

Președintele le-a dus elevelor rechizite, laptopuri, dar și un televizor cu ecran mare.

Copiii nu știau prea multe despre țara din care veneau oaspeții, așa că prima doamnă le-a povestit succint despre România.

Carmen Iohannis, soția președintelui României: "Este o țară din estul Europei. Europa este un alt continent. Capitala este la București și avem o regiune frumoasă, cu multe tradiții, care se numește Transilvania".

Elevele au fost încurajate să pună întrebări, iar o fetiță a vrut să știe cât de bine este să ajungi președintele României. Klaus Iohannis i-a spus că există avantaje, cum ar fi acela că poți supraveghea democrația, dar și dezavantaje.

Klaus Iohannis, președintele României: ”Toată viața noastră s-a schimbat complet, pentru că timpul nostru liber, pe care îl petreceam împreună când eram amândoi profesori, s-a diminuat. E un pic stresant uneori pentru că oriunde mergem sunt atât de mulți oameni care ne însoțesc”.

Cuplul prezidențial va vizita casa în care s-a născut Freddie Mercury

Cu această întâlnire, cuplul prezidențial și-a închiat vizita de stat in Kenya. Vineri, soții Iohannis vor ajunge în Tanzania. Șeful statului are programată o sigură întâlnire, cea cu omologul său. Urmeaza Zanzibar, unde cei doi vor vizita casa în care s-a născut regretatul Freddie Mercury.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult