Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Care este cauza morții lui David Sassoli, președintele Parlamentului European

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele Parlamentul European, David Sassoli, a murit, în noaptea de luni spre marți, după mai multe săptămâni petrecute în spital.

El a murit "din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar", a transmis purtătorul de cuvânt al lui Sassoli, Roberto Cuillo.

După ce a contractat o pneumonie în septembrie anul trecut, Sassoli a petrecut mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală şi revenise recent la activitatea politică, când, la 26 decembrie, a fost din nou internat într-un spital italian pentru "complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar", aminteşte EFE.

Acest lucru a fost făcut public abia luni, două săptămâni mai târziu, când purtătorul său de cuvânt a anunţat anularea tuturor evenimentelor sale publice.

În urma acestui anunţ, paginile sociale ale liderilor instituţiilor europene şi ale mai multor şefi ai principalelor grupuri din Parlamentul European, precum şi ale clasei politice italiene, au fost pline de mesaje de susţinere şi afecţiune pentru preşedintele Parlamentului European.

Citește și
Președintele Parlamentului European și alți șapte oficiali UE au primit interdicție de a intra în Rusia
Cine a fost David Sassoli, președintele Parlamentului European care a murit marți dimineață

Este pentru prima dată în istoria Parlamentului European când un preşedinte în exerciţiu a murit.

Prim-vicepreşedintele Roberta Metsola, din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta, este favorită pentru a-i lua locul. 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult