Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Când va avea loc turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Cum va arăta buletinul de vot | DOCUMENT

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a anunțat că turul al doilea al alegerilor prezidențiale va avea loc la data de 3 noiembrie.

„CEC a centralizat rezultatele votării pe țară. În corespundere cu datele din procesul verbal final, niciunul dintre candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel putin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la votare în primul tur de scrutin. Astfel, în temeiul articolului 27,32,85,143,145,146 din codul electoral Comisia Electorală Centrală hotărăște:

1.Se aprobă conform anexei nr.1 procesul verbal privind centralizarea rezultatului votării la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie.

2. Se organizează în data de 3 noiembrie turul doi al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova”, a transmis Comisia Electorală Centrală, citată de protv.md.

De asemenea, aceasta a aprobat textul şi modelul buletinului de vot pentru turul al doilea de scrutin.

Citește și
alegeri republica moldova
Cea mai mare frică a Washingtonului prinde contur. Forfotă înaintea turului II al alegerilor prezidenţiale din Moldova

„Acestea se vor tipări conform tirajului stabilit în hotărârile anterioare aprobate de CEC. Votarea în cel de-al doilea tur se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur de scrutin”, au menționat cei de la CEC.

La 20 octombrie a avut loc primul tur al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. În urma acestuia, Maia Sandu a acumulat 42,49% din voturi, iar pentru Alexandr Stoianoglo și-au dat votul 25,95% din alegători, conform datelor oficiale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult