Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cameră de hotel la vânzare cu 130.000 de euro, în Liege. Ce profit și beneficii primesc proprietarii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Investițiile în domeniul imobiliar ating un nivel nou. În orașul belgian Liege, doritorii pot să cumpere camere de hotel. Clienții nu vor locui permanent în ele, dar vor beneficia anual de cazare gratuită, pentru o săptămână, și de un venit constant.

O cameră de hotel a fost scoasă la vânzare, iar prețul de pornire este de 130.000 de euro. Se află într-un hotel din centrul orașului belgian Liege.

În fiecare an, proprietarii pot petrece aici câteva nopti, evident gratis. În restul timpului, hotelul se ocupă de tot.

Matthias Sintzen, managerul hotelului: „Nu trebuie să-ți faci griji pentru curățenie sau să cauți pe cineva să locuiască aici.”

Maximilien Van Brandt, manager de vânzări, firmă imobiliare: „Am rezolvat și problema pierderilor. Dacă cineva provoacă distrugeri în cameră, oprim costurile de pe cardul lor. Nu contează despre cine e vorba.”

De asemenea, proprietarul camerei primește un procent din profitul obținut de hotel. Sumele variază în funcție de costuri și de încasări.

Maximilien Van Brandt, manager de vânzări, firmă imobiliar: „90% din profiturile hotelului merg într-un cont comun, care e apoi redistribuit proprietarilor. Așa funcționează. Le permite acestora să obțină un venit fără să se implice în vreun fel.”

Actele de achiziție sunt încheiate la notariat, dar există câteva diferențe față de o tranzacție obișnuită.

Aline Hugé, notar: „Este o proprietate specială, în care nu puteți locui permanent. Nu puteți locui aici, nu puteți să o închiriați dumneavoastră. Managementul e încredințat unor terți, care pot fi manageri mai buni sau mai răi. E o investiție ce seamănă cu achiziționarea unor titluri de valoare. Compania e operatorul, iar încrederea în operator e esențială pentru asemenea investiții.”

Potrivit firmei care se ocupă de vânzarea camerelor, profitul anual al proprietarului se situează între 3 și 5% din valoarea achiziției.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult