Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Căldura face ravagii în Europa. Un ren a fost surprins în Norvegia în timp ce se răcorea în mare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Europenii din sudul şi vestul continentului se coc la 45 de grade Celsius. Cel mai cald e în Peninsulă Iberica, unde sâmbătă termometrele vor indica şi 47 de grade.

În Portugalia, serviciile de urgenţă sunt în alertă până duminică seară. Iar în Spania, canicula a favorizat răspândirea unui incendiu de vegetaţie.

120 de pompieri spanioli luptă cu un incendiu izbucnit la marginea localităţii Nerva, din sudul Spaniei. Canicula a uscat vegetaţia, iar vântul a ajutat flăcările se se răspândească.

41 de provincii spaniole au înregistrat vineri, la miezul zilei, temperaturi de 44 de grade sau mai mult.

Portughezii, şi ei sufocaţi de valul de căldură venit din Sahara, au căutat răcoare pe plajă sau la piscine. La Lisabona, termometrele au indicat ieri 42 de grade Celsius.

Citește și
Atenționare de călătorie MAE
Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Spania şi Portugalia

"Acasă nu am aer condiţionat, dar aici te mai răcoreşte briză. În plus, când ne încingem rău, putem să intrăm în apă", spune un localnic.

Opt localităţi din centrul, sudul şi estul Portugaliei şi-au depăşit vineri recordurile de căldură. Cel mai cald a fost într-un mic orăşel aflat la nord de Lisabona, unde mercurul a urcat până la 45,2 grade celsius.

În localitatea Mirandela, afectată şi ea de caniculă, autorităţile au luat decizia excepţională de a anula spectacolul cu artificii aflat în program la festivităţile prilejuite de ziua oraşului, de sâmbătă seară. Localnicii au fost dezamăgiţi.

În Germania, canicula a secat apele Rinului şi a forţat autorităţile să impună restricţii de greutate transporturilor de mărfuri.

Până şi renii, personaje de care vorbim mai ales iarna, suferă de căldură. În Norvegia, un ren a căutat răcoarea pe malul mării. Cei care se aflau pe plajă l-au urmărit surprinşi cum îşi scufundă botul în apa răcoroasă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult