Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câinii corgi ai reginei Elisabeta a II-a vor ajunge în grija fiului regretatei suverane

Câinii din rasa corgi ai reginei Elisabeta a II-a vor ajunge în grija prințului Andrew, al doilea fiu al regretatei suverane.  

Ducele de York şi fosta sa soţie vor avea grijă de doi câini (Muick şi pe Sandy) ai reginei, conform DPA și Agerpres. Cei doi câini au fost primiți în dar de suverană chiar de la fiul său.

Regina a deţinut peste 30 de corgi în timpul domniei sale, dragostea sa pentru această rasă fiind binecunoscută.

La începutul anului 2021, în timp ce locuia la Windsor pe perioada lockdown-ului, ea a primit în dar de la prințul Andrew doi căţei, un dorgi şi un corgi.

Regina a iubit câinii corgi 

Căţeii i-au menţinut buna dispoziţie reginei în timp ce ducele de Edinburgh se afla în spital.

Citește și
Regina Elisabeta și Liz Truss la ceremonia de investire - 4
Povestea din spatele ultimei fotografii cu regina Elisabeta a II-a

În perioada respectivă, Palatul Buckingham şi familia regală se confruntau cu consecinţele „Megxitului" şi ale interviului acordat de ducii de Sussex vedetei de televiziune Oprah.

Regina l-a numit pe dorgi „Fergus”, după unchiul ei care şi-a pierdut viaţa în timpul Primului Război Mondial. Pe corgi l-a numit „Muick”, după Loch Muick de pe domeniul Balmoral.

Fergus, în vârstă de doar 5 luni, a murit câteva săptămâni mai târziu, după decesul lui Philip. Cățelul a fost înlocuit ulterior cu un alt corgi, oferit în dar reginei de prinţul Andrew şi de prinţesele Beatrice şi Eugenie cu ocazia aniversării sale oficiale de 95 de ani. Patrupedul a primit numele „Sandy”.

Primul corgi pe care l-a primit regina, în 1944, a primit numele „Susan”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult