Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bule misterioase în nisip, apărute pe o plajă dintr-o țară în care locuiesc mulți români. Despre ce este vorba

Turiștii care profitau de vremea din weekend au fost avertizați să nu se apropie de o plajă populară din Marea Britanie, după ce au început să apară în mod misterios bule în nisip.    

În acest weekend, au putut fi văzute bule care se ridicau din nisip pe o plajă din Rest Bay, lângă Porthcawl, în Țara Galilor, scrie Daily Star.

Nisipul părea a fi nisip mișcător sau nisip care se scufundă, iar oamenii, în special părinții cu copiii lor, sunt sfătuiți să stea departe.

„Sfatul nostru este: Rămâneți calmi și evitați să vă mișcați. Oricine este prins în capcană ar trebui să- sfătuiască și pe ceilalți să nu se aventureze să-i salveze, deoarece, fără echipamentul adecvat, ar putea rămâne și ei blocați”, a anunțat Agenția Maritimă și Pază de Coastă pe site-urile lor.

Nisipurile mișcătoare, așa cum sunt numite uneori, constau de obicei în nisip care s-a îmbibat cu apă. Nisipul poate deveni atât de saturat cu apă, încât reduce frecarea dintre particule, ceea ce înseamnă că nu poate susține la fel de multă greutate. Acest lucru înseamnă că orice greutate pusă deasupra va ajunge în nisip.

Citește și
litoral
Românii au ieșit la o plimbare relaxantă pe litoralul Mării Negre. „Când mai iese soarele este plăcut”

Nisipurile mișcătoare pot fi, de asemenea, cauzate de furtuni intense.

În 2020, Daily Star a relatat că furtunile Ciara, Dennis și Jorge au creat petice lichefiate pe plajele din țară.

Un tip care a rămas blocat în timp ce alerga pe o plajă din Newquay a declarat: „Sunt mulți oameni pe plajă. Mă tem că un câine va intra și se va împotmoli, iar apoi stăpânul se va duce după el”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult