Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Boris Johnson era gata să fie injectat cu Covid în direct la TV, susține fostul său consilier

Boris Johnson voia să fie infectat cu COVID în direct, considerând că boala este periculoasă doar pentru persoanele vârstnice. Așa ar fi amânat luarea deciziilor de carantinare, a dezvăluit în parlamentul britanic fostul său consilier, Dominic Cummings.

 

Boris Johnson a vrut să fie infectat cu coronavirusul în direct la TV pentru a arăta că nu reprezintă ceva de temut, a declarat miercuri fostul asistent al premierului britanic, Dominic Cummings.

Cummings a apărut în fața unui comitet al Camerei Comunelor și a făcut o serie de afirmații care pot avea o conotație negativă cu privire la fostul său șef, relatează publicația Business Insider.

„În februarie, premierul a considerat acest lucru (amenințarea coronavirusului, n.r) ca fiind doar o poveste de speriat copiii și nimic mai mult", le-a spus Cummings parlamentarilor.

„Punctul de vedere al multor oameni a fost, dacă premierul a spus că virusul este similar gripei porcine, nu vă faceți griji, o să-l fac pe Chris Whitty (consultant medical, n.r,) să mă injecteze în direct la televizor cu el" ar fi spus el.

Citește și
coronavirus
Marea Britanie, în colaborare cu OMS, va crea "un radar global pentru pandemii"

Potrivit fostului său consilier, Boris Johnson credea că virusul este similar gripei și că afectează doar persoanele de 80 de ani.

Primul ministru avea să se infecteze ulterior și chiar să ajungă la terapie intensivă.

Cummings și-a cerut scuze și familiilor persoanelor care și-au pierdut viața din cauza pandemiei.

„Când țara a avut cel mai mult nevoie, guvernul a eșuat” Aș dori să le spun tuturor familiilor oamenilor care au murit cât de rău îmi pare rău pentru greșelile care au fost comise” a spus Cummings.

Cummings, care a fost demis din funcție anul trecut, după ce a sugerat influența logodnicei Carrie Symonds asupra premierului, este hotărât să se răzbune pe Johnson, susțin reprezentanți ai cabinetului acestuia.

El este audiat în fața unei comisii a Camerei Comunelor și se pare că este pregătit cu mesaje private prin care să dovedească presupusele eșecuri ale administrației Johnson în a aborda pandemia.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult