Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bombardierele americane au ajuns până la granița cu Rusia. Ce a urmat după ce un MiG rusesc a fost ridicat de la sol

Două avioane de luptă ale Statelor Unite au ajuns foarte aproape de granița cu Rusia, deasupra Mării Barents.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că trimis un avion de vânătoare MiG-31 după apropierea a două bombardiere americane B-1B Lancer (foto) spre granița sa, deasupra Mării Barents.

După apropierea avionului vânătoare rusesc, cele două bombardiere americane s-au întors, a precizat ministerul. Până acum, Washingtonul nu a oferit nicio reacție cu privire la acest aspect, notează Standard.co.uk.

Reacția Moscovei

"La 24 martie 2024, mijloacele de control ale spațiului aerian rusesc au reperat o țintă aeriană deasupra Mării Barents care se apropia de frontiera de stat a Federației Ruse. Un avion de vânătoare MiG-31 din cadrul forțelor de alertă de reacție rapidă a apărării aeriene a fost trimis în misiune pentru a identifica ținta aeriană și a o împiedica să încalce frontiera de stat a Rusiei", a precizat ministerul, potrivit agenției de presă de stat rusească TASS.

"Echipajul avionului de luptă a identificat țintele aeriene ca fiind o pereche de bombardiere strategice B-1B ale Forțelor Aeriene ale SUA", a precizat acesta.

Citește și
Boeing P-8APoseidon
Un avion cu indicativ necunoscut patrulează deasupra României. Se cunoaște doar tipul aeronavei

"În timp ce avionul de vânătoare rusesc se apropia de aceasta, bombardierele americane au făcut o întoarcere de tip U-turn de la frontiera de stat a Federației Ruse", a precizat ministerul, adăugând că aeronava rusă s-a întors în siguranță la baza sa aeriană de origine, împiedicând încălcarea frontierei de stat a Rusiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult