Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Boeing vine cu o propunere neașteptată. Vrea să facă bombe pentru Ucraina

Boeing vrea să producă bombe pe care Pentagonul să le furnizeze Ucrainei. Este vorba despre bombe ieftine și de precizie montate pe rachete și care ar permite Kievului să lovească mult în spatele liniilor rusești.

"Inventarele militare ale SUA și ale aliaților se micșorează, iar Ucraina se confruntă cu o nevoie tot mai mare de arme mai sofisticate pe măsură ce războiul se prelungește", notează Reuters.

Sistemul propus de Boeing, numit Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), face parte din unul dintre cele câteva planuri pentru producerea de noi muniții pentru Ucraina și aliații din Europa de Est ai Americii, conform unor surse din industrie.

GLSDB ar putea fi livrat din primăvara lui 2023, conform unui document analizat de Reuters și de alte trei persoane familizarizate cu acest plan.

Conform documentului, se va combina bomba cu diametru mic GBU-39 (SDB) cu motorul rachetei M26, ambele aflându-se în stocurile americanilor.

Citește și
Vladimir Putin
Avertismentul înfricoșător lansat de un ministru european al Apărării. Ce s-ar întâmpla de fapt cu armata lui Vladimir Putin

Doug Bush, cumpărătorul-șef de armament al armatei americane, a declarat săptămâna trecută reporterilor acreditați la Pentagon că armata urmărește, de asemenea, să accelereze producția de obuze de artilerie de 155 de milimetri - fabricate în prezent doar la unități guvernamentale - permițând contractorilor din apărare să le construiască.

Invazia Ucrainei a dus la creșterea cererii de arme și muniții fabricate în SUA, în timp ce aliații americani din Europa de Est comandă extrem de multe arme cu care aprovizionează Ucrainei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult