Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bilanț negru în Haiti, după cutremurul de 7,2 grade. Numărul morților a ajuns la 724

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bilanț teribil, după cutremurul de 7,2 grade care a avut loc, sâmbătă, în Haiti. Potrivit ultimilor informații oferite de autoritățile locale, cel puţin 724 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva sute sunt date dispărute.

Duminică dimineața fuseseră anunțate 304 decese, iar seara builanțul a crescut la 724, conform The Guardian. 

Cutremurul a avut loc la 08:29, ora locală (12:29 GMT), la 12 km de oraşul Saint-Louis-du-Sud, situat la aproximativ 160 km de capitala haitiană Port-au-Prince, potrivit datelor furnizate de Institutul american de geofizică (USGS).

Biserici, magazine, case: multe clădiri s-au prăbuşit în seismul puternic care a prins sute de locuitori sub plăci de beton, informează AFP, citată de Agerpres.

Fără prea multe mijloace, locuitorii s-au grăbit să scoată victimele aflate sub clădirile prăbuşite, efort salutat de serviciile de protecţie civilă.

Citește și
Christian Emmanuel Sanon
Cine este bărbatul care a organizat asasinarea președintelui din Haiti. Pentagonul a trimis experți în ajutor

''Primele intervenţii, efectuate atât de salvatori profesionişti, cât şi de populaţie, au făcut posibilă scoaterea multor oameni de sub dărâmături'', a indicat protecţia civilă.

Peste 1.800 de persoane au fost rănite în urma cutremurului şi puţinele spitale din zonele afectate fac eforturi să ofere îngrijiri de urgenţă.

Cea mai săracă ţară din America păstrează încă în memorie cutremurul din 12 ianuarie 2010, care a devastat capitala şi mai multe oraşe din provincie. Peste 200.000 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 300.000 au fost rănite în urma dezastrului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult