Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Biden s-a chinuit într-o dezbatere agitată cu Trump unde atacurile personale au zburat dintr-o parte în alta

Înainte de joi seară, mulți americani și-au exprimat îngrijorarea cu privire la vârsta și aptitudinea lui Joe Biden pentru un nou mandat.

A spune că această dezbatere nu a oprit aceste preocupări poate fi una dintre cele mai mari subestimari ale anului, scrie BBC.

Președintele a intrat în dezbatere cu speranța că va demonstra că încă mai poate dar s-a împiedicat. A fost plat. A divaga. A fost neclar.

La jumătatea dezbaterii, echipa lui Biden le-a spus reporterilor că președintele se luptă cu o răceală - o încercare de a explica vocea lui răgușitp. Poate fi așa, dar a sunat și ca o scuză.

Timp de 90 de minute, de cele mai multe ori, Joe Biden a fost pus în dificultate. În special la începutul dezbaterii, unele dintre răspunsurile lui au fost fără sens.

El a încheiat un răspuns spunând: „În sfârșit am învins Medicare” – o referire ciudată la programul guvernamental de asistență medicală pentru vârstnici.

Fostul director de comunicații al lui Biden, Kate Beddingfield, a spus la CNN: „Nu există două moduri, nu a fost o dezbatere bună pentru Joe Biden”.

Ea a spus că misiunea lui era să demonstreze că are energie și rezistență și că a eșuat.

Pe măsură ce dezbaterea a progresat, ca un boxer pe frânghii, Biden a început să facă eschive împotriva adversarului său în încercarea de a schimba impulsul.

Faptul că primele câteva subiecte s-au referit la problemele de top ale alegătorilor din economie și imigrație - despre care sondajele arată că americanii au mai multă încredere în Donald Trump - nu a făcut decât să înrăutățească problema președintelui.

„Chiar nu știu ce a spus la sfârșitul acelei propoziții și nici nu cred că a știut”, a glumit Trump după un alt răspuns al lui Biden. Acea linie poate să fi rezumat noaptea.

Un Trump mai concentrat

Fostul președinte a oferit în mare măsură o performanță disciplinată, agilă. El a evitat tipul de întreruperi și belicositate care i-au subminat prima dezbatere din 2020 și a întors discuția la atacuri asupra dosarului lui Biden ori de câte ori a fost posibil.

El a făcut în mod repetat afirmații care nu au fost susținute de fapte, precum și de minciuni absolute, dar Biden nu a reușit să-l pună la colt cu ele.

Când subiectul s-a îndreptat spre avort, de exemplu, fostul președinte și-a îndreptat atenția în mod repetat asupra a ceea ce spunea că este extremism democrat.

El a susținut, în mod incorect, că democrații susțin avorturile după ce se nasc copiii.

Avortul este o problemă care s-a dovedit a fi o slăbiciune pentru Trump și pentru republicani în general de la răsturnarea cauzei Roe v Wade - care protejase dreptul constituțional la avort - de către Curtea Supremă în 2022.

Dar atacurile lui Biden într-o zonă în care putea marca puncte au fost slabe.

„A fost un lucru groaznic, ceea ce ați făcut”, a spus Biden.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult