Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Biden l-a sunat pe președintele palestinian Abbas: Hamas trebuie să înceteze tirurile cu rachete

Președintele american Joe Biden a discutat, sâmbătă, cu liderii celor două grupări aflate în conflict, premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele palestinian Mahmoud Abbas.

 

Astfel, Biden i-a transmis "marea sa îngrijorare" lui Netanyahut, pe tema escaladării violenţelor în curs, reafirmând totodată susţinerea sa pentru "dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor cu rachete ale Hamas".

De asemenea, potrivit Agerpres, liderul Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, a fost sunat pentru prima oară sâmbătă de preşedintele american Joe Biden de la sosirea acestuia la Casa Albă, această discuţie telefonică intervenind în plină criză între Israel şi palestinieni, au indicat serviciile ANP din Ramallah, Cisiordania.

Joe Biden l-a informat pe Mahmoud Abbas despre angajamentul diplomatic al Washingtonului în conflictul în curs, a declarat Casa Albă într-un comunicat, potrivit dpa.

Citește și
Manifestații pro-palestiniene - 1
Manifestații pro-palestiniene în toată lumea. Zeci de mii de oameni au cerut "eliberarea Palestinei"

Cu această ocazie, Biden a subliniat că mişcarea islamistă Hamas trebuie să înceteze tirurile cu rachete asupra Israelului.

În discuţia lor telefonică, preşedintele american şi liderul palestinian şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la moartea civililor inocenţi în urma escaladării conflictului israeliano-palestinian.

Preşedintele SUA şi-a reiterat ataşamentul pentru o soluţie negociată cu două state, acesta fiind cea mai bună modalitate de a obţine o soluţie justă şi durabilă la conflictul israeliano-palestinian, conform dpa.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult