Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Baza unde se obţine uraniu îmbogăţit pentru armele nucleare nord-coreene a fost identificată

Prima instalaţie nord-coreeană de îmbogăţire a uraniului a fost identificată, într-o suburbie a Phenianului.

Jurnaliştii de la The Diplomat au descoperit în premieră, cu ajutorul cercetătorilor, un centru de producţie a uraniului îmbogăţit al regimului nord-coreean. Informaţia a fost confirmată de surse oficiale americane, care spun că situl Kangson este monitorizat de mai bine de un deceniu.

Instalaţia de îmbogăţire a uraniului pentru a fi folosit în producţia de arme nucleare se află foarte aproape de capitala nord-coreeană, la numai un kilometru de şoseaua Phenian-Nampo, fiind vizibilă pentru şoferi. Foarte aproape se află şi o suburbie a capitalei, dar şi un monument dedicat naşterii lui Kim Ir Sen.

Centrul de producţie a uraniului îmbogăţit Kangson ar fi fost contruit în 2002, arată imaginile din satelit, şi ar fi devenit operaţional la începutul lui 2003. Phenianul ar fi primit consultanţă de la expertul nuclear pakistanez Abdul Qadeer Khan.

Citește și
kim jong un
Coreea de Nord a invitat jurnalişti sud-coreeni să asiste la dezafectarea unui sit nuclear

Potrivit The Diplomat, nu există niciun indiciu că nord-coreeni ar fi oprit producţia de material nuclear la Kangson după negocierile cu Statele Unite. .

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult