Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bashar al-Assad, filmat când vine la birou după atacul american. "O dimineaţă liniştită"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Regimul din Siria a lansat o adevărată ofensivă propagandistică după atacul din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Preşedinţia siriană a postat pe Twitter un scurt video care îl arată pe preşedintele Bashar al-Assad venind la birou, cu comentariul „o dimineaţă liniştită”.

Regimul sirian a denunţat sâmbătă "agresiunea barbară şi brutală" a occidentalilor, după atacuri desfăşurate în cursul nopţii de SUA, Franţa şi Marea Britanie asupra unor baze militare, a relatat agenţia oficială siriană de presă SANA, preluată de AFP şi dpa.

Siria "condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea SUA, Franţei şi Marii Britanii asupra Siriei, care constituie o încălcare flagrantă a dreptului internaţional", a spus o sursă din cadrul Ministerului de Externe sirian, citată de SANA.

Aceste atacuri au urmărit "să împiedice" o misiune a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), care urma să înceapă sâmbătă o anchetă la Douma privind un presupus atac chimic, conform SANA.

Citește și
Ghouta de est
Regimul Assad ar fi lansat un atac chimic asupra ultimilor rebeli din Ghouta

Sursa citată de SANA acuză Occidentul că încearcă astfel să îşi ascundă "minciunile".

Armata siriană a confirmat sâmbătă că unele dintre posturile sale au fost lovite de cele peste 100 de rachete lansate în cursul nopţii de forţele americane, britanice şi franceze, relatează dpa. În comunicat se mai menţionează, totuşi, că forţele de apărare siriene au reuşit să doboare majoritatea rachetelor, contracarând atacul cu "mare eficienţă".

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult