Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bărbații „efeminați” din China nu vor mai fi bineveniți la emisiunile televiziunii de stat

Bărbaţii cu un „stil efeminat şi alte anomalii estetice” nu mai sunt bineveniţi să apară la emisiunile televiziunii de stat chineze.

Administraţia Naţională pentru Radio şi Televiziune (NRTA) a cerut, joi, posturilor să ţină astfel de bărbaţi departe de platourile de filmare, relatează DPA.

Declaraţia pare să vină ca răspuns la o tendinţă spre un mai mare aspect feminin sau androgin în rândul cântăreţilor şi actorilor, care se extinde din Coreea de Sud şi Japonia către China.

Posturile de televiziune ar trebui să adere la „calitate politică, caracter moral, standarde artistice, evaluare socială, ca criterii de selecţie”. Un „etos al industriei patriotice, virtuoase şi artistice” ar trebui menţinut, subliniază NRTA.

Noile instrucţiuni vin ca răspuns la creşterea unei culturi comercializate a fanilor în China.

Citește și
Străzile din China s-au transformat în râuri. Sunt sute de victime, puhoaiele au inundat și metroul
Străzile din China s-au transformat în râuri. Sunt sute de victime, puhoaiele au inundat și metroul

Preşedintele Xi Jinping a cerut o „întinerire naţională” cu un control comunist mai strâns asupra afacerilor, educaţiei, culturii şi religiei.

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile chineze au intervenit asupra internetului naţional pentru a controla ceea ce ele numesc a fi o cultură „haotică” a fanilor de vedete, interzicând publicarea listelor de popularitate, în urma unei serii de scandaluri implicând artişti populari, aminteşte Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult