Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bărbat decapitat după ce a recunoscut că e homosexual. Și partenerii au fost uciși

37 de oameni au fost executaţi în Arabia Saudită, fiind acuzați de "terorism". Potrivit unor documente obținute de CNN, cinci dintre ei au fost decapitați, după ce ar fi recunoscut că au avut relații gay.

CNN scrie că, potrivit unor documente din timpul procesului, unul dintre cei 37 de bărbați uciși, din comunitatea șiită, a admis că ar fi avut relații homosexuale cu alți patru bărbați.

Bărbatul ar fi recunoscut, de asemenea, că urăște statul saudit. Însă, CNN susține că există informații că aceste confesiuni ar fi fost obține sub tortură.

Atât el, cât și avocatul acestuia susțin că documentele prezentate la proces sunt falsuri, informează The Sun.

Homosexualitatea este pedepsită cu moartea în Arabia Saudită, potrivit legii Sharia.

Citește și
mirese jihadiste
Ororile trăite de 2 surori, în Arabia Saudită: "Eram tratate ca niște sclave"

În general, execuţiile au loc prin decapitare în Arabia Saudită, iar Ministerul saudit de Interne a anunțat că unul dintre cei executaţi marţi a fost apoi crucificat, tratament rezervat autorilor unor crime extrem de grave.

Precedentele execuţii în masă din Arabia Saudită datează din ianuarie 2016, când 47 de oameni, de asemenea condamnaţi pentru terorism, printre care liderul religios şiit Nimr Baqer al-Nimr, au fost executaţi în aceeaşi zi, ceea ce a dus la tensiuni şi ruperea relaţiilor diplomatice între Riad şi Teheran.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult