Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bărbat acuzat că a filmat situri militare ruse pentru a ajuta Ucraina, condamnat la 12 ani de închisoare

Justiţia rusă a condamnat la 12 ani de închisoare un bărbat acuzat că a filmat situri militare ruse în scopul de a ajuta Ucraina.  

Curtea Supremă a Republicii Crimeea l-a declarat vinovat de „trădare” şi l-a condamnat la o „pedeapsă de 12 ani de închisoare, care să fie ispăşită într-o colonie penitenciară cu regim sever", transmite agenţia de presă RIA Novosti.

Bărbatul în vârstă de 33 de ani ar fi locuit în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014, dar ar fi fost arestat de Serviciul Federal de Securitate (FSB) în regiunea Pskov, ce se învecinează cu Belarus, Estonia şi Letonia.

El este acuzat că „a realizat înregistrări video asupra funcţionării unui sistem de apărare aeriană şi a comentat amplasarea ei în scopul de a ajuta forţele armate ucrainene", a precizat RIA Novosti, conform Agerpres. 

Bărbatul ar fi trimis apoi aceste imagini unui chatbot ucrainean pus în funcţiune pentru a aduna informaţii despre ţinte militare ruse.

Citește și
Emmanuel Macron
Cu 5 zile înainte de alegerile anticipate din Franța, Emmanuel Macron: Programele "extremelor ar putea duce la război civil”

Rusia a anexat Crimeea în timp ce îi înarma pe separatiştii pro-Moscova din Donbas în faţa armatei ucrainene. Comunitatea internaţională, în marea ei majoritate, nu recunoaşte această anexare.

Moscova a declanşat urmăriri împotriva a mii de cetăţeni ce se opun ofensivei lansate de preşedintele rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei în februarie 2022 şi mulţi dintre ei, anonimi sau celebri, au fost plasaţi în detenţie sau forţaţi la exil.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult