Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Baby boom” printre pompierii din orașul croat Split. 12 angajați au devenit părinți într-un an

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nu o singură barză, ci probabil un stol întreg a venit la Departamentul pompierilor din oraşul croat Split. În ultimul an, 12 dintre angajaţi au deveniţi tătici, iar alţi 4 bebeluşi sunt pe drum.

Unii dintre fericiţii tătici pun coincidenţa pe seama faptului că au o slujbă sigură, care îi face încrezători în legătură cu viaţa de familie.

Aşa arată fotografia de grup a pompierilor de la Departamentul pentru stingerea incendiilor din Split. Familiile a 12 pompieri s-au mărit în ultimul an, în timp ce alţi 4 angajaţi vor deveni tătici, în curând. Pare un pic ciudat, însă preşedintele sindicatului pompierilor spune că organizaţia lui are o parte din merit pentru acest "baby boom".

"În ultimii 5 ani, am angajat 50 de pompieri noi, tineri, le-am oferit o slujbă permanentă și siguranță. Și rezultatele le vedeți”, spune președintele de sindicat.

Angajaţii par hotărâţi să-i obişnuiască pe cei mici de la vârste fragede, cu atmosfera de la brigada de pompieri. Unii mărturisesc însă că pregătirea pentru intervenţie este mic copil, în comparaţie cu îmbrăcatul bebeluşului.

Citește și
Ducesa Kate - 9
Imagini inedite cu Ducesa Kate într-un cort făcut din beţe şi frunze. GALERIE FOTO

Mateo Strljic, pompier: ”Din momentul în care primim alarma și până când plecăm la incendiu, cu mașinile, inclusiv cu îmbrăcatul echipamentului, durează 45 de secunde. Însă am nevoie de 5 minute ca să îmi îmbrac copilul.”

Pentru unii dintre copiii mai mari ai pompierilor, maşinile de intervenţie sunt la fel de familiare precum jucăriile, aşa că viitoarea generaţie de angajaţi pare să fie asigurată.

Croaţia se confruntă cu o scădere demografică, aşa ca exemple precum cel de la Brigada de pompieri din Split sunt mai mult decât îmbucurătoare pentru autorităţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult