Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Azerbaidjanul a anunţat că procedează, împreună cu Rusia, la „demilitarizarea” forţelor din Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul a anunţat, sâmbătă, că procedează, împreună cu Rusia, la „demilitarizarea” forţelor din Nagorno-Karabah, o regiune secesionistă populată în majoritate de armeni şi unde trupele azere au obţinut o victorie fulger la începutul săptămânii.  

„În strânsă cooperare cu soldaţii ruşi de menţinere a păcii, procedăm la demilitarizarea' trupelor separatiste şi aducem 'un sprijin civililor”, a afirmat, într-o declaraţie de presă, Anar Eivazov, purtător de cuvânt al armatei azere, la Şuşa, oraş din Nagorno-Karabah controlat de Baku.

„Am confiscat deja arme şi muniţii”, a spus el, fără alte detalii.

Conform purtătorului de cuvânt, procesul de dezarmare „poate lua timp” pentru că unii luptători separatişti aveau bazele în zone montane îndepărtate. „Prioritare sunt deminarea şi demilitarizarea”, a punctat el.

Şase blindate, peste 800 de arme uşoare şi în jur de 5.000 de muniţii au fost predate deocamdată, a anunţat vineri contingentul rus de menţinere a păcii.

Citește și
conflict Azerbaidjan
Azerbaidjan a lansat o acţiune militară în Nagorno-Karabah pentru a-i dezarma pe armeni

Un prim convoi al Crucii Roşii internaţionale a intrat, sâmbătă, în Nagorno-Karabah, a constat un jurnalist al AFP aflat la faţa locului.

Convoiul „a trecut prin coridorul Lacin pentru a aduce populaţiei 70 de tone de ajutor umanitar în principal”, a declarat o responsabilă a Crucii Roşii internaţionale, la postul de control armean de la Kornidzor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult