Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avioane militare au aterizat pe o autostradă dintr-un stat european. Momentul a fost transmis LIVE

Avioane militare de vânătoare au aterizat miercuri pe autostradă, în Elveția, într-un exercițiu ale forțelor armate în contextul preocupărilor sporite de securitate, testând capacitatea aeronavelor de luptă de a opera din locuri improvizate.

Într-un eveniment transmis în direct la televiziunea elveţiană, avioane de luptă F/A-18 au fost programate să aterizeze şi să decoleze pe o secţiune rurală a autostrăzii A1, între oraşele Avenches şi Payerne din partea francofonă a Elveţiei, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Câţiva spectatori şi serviciile de urgenţă au urmărit avioanele de vânătoare supersonice aterizând pe o porţiune închisă a autostrăzii.

"A mers foarte bine", a declarat Alain von Bueren, primul pilot care a aterizat pe autostradă, după ce a ieşit din avionul fabricat în SUA, conceput pentru a fi utilizat pe portavioane.

Citește și
O escadrilă de avioane de vânătoare F-16 ale SUA se mută din Germania în România
Premierul danez: Danemarca va dona Ucrainei 19 avioane de vânătoare F-16

Guvernul a declarat săptămâna trecută că testul a fost necesar deoarece toate activele forţelor aeriene elveţiene sunt concentrate pe trei aerodromuri din Payerne, Meiringen şi Emmen, făcându-le vulnerabile la sistemele de arme inamice cu rază lungă de acţiune.

Pentru a atenua riscul unui atac cu arme cu rază lungă de acţiune, forţele armate elveţiene se bazează pe capacitatea de a-şi răspândi în mai multe spaţii activele şi de a le desfăşura din locuri descentralizate, posibil temporare, a precizat guvernul.

Această aterizare pe autostradă este prima din 1991 în Elveţia, ţară neutră, care la sfârşitul acestei luni va găzdui un summit major menit să deschidă calea către pace în Ucraina, la mai bine de doi ani de la invazia Rusiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult