Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertizări cod roșu de precipitații și ninsori abundente în Grecia. Oamenii au fost sfătuiți să evite deplasările

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un val de aer rece din nordul Scandinaviei care a ajuns până în Balcani, este responsabil pentru precipitații și ninsorile abundente din sud-estul Europei.

În Grecia au fost emise avertizări de cod roșu pentru aproape întreaga țară. Joi a plouat torențial la Atena. Și în alte părți ale Greciei au fost furtuni de zăpadă.

La Atena, faimosul Parthenon abia se mai vedea în furtună.

Locuitorii din regiunea Attica, unde se află și capitala țării, au primit mesaje de alertă pe telefoanele mobile, prin care li s-a cerut să renunțe la deplasările care nu sunt absolut necesare. Din cauza ploiilor puternice s-au produs inundații în multe zone ale capitalei elene.

Furtunile au lovit vestul Greciei, mai ales în insula Zakynthos, din Marea Ionică, unde mai multe zone au fost inundate. Traficul a fost oprit în unele porțiuni și s-a produs o alunecare de teren.

Citește și
ninsoare iarna zapada
Zăpada pune stăpânire pe România. Ce zone sunt vizate de ciclonul mediteraneean, care se îndreaptă spre țara noastră

De câteva zile au început și ninsori puternice în diferite părți ale Greciei, chiar și în insulele din Marea Egee, unde nu a mai nins de decenii.

Pe insula Andros, din Ciclade, în timpul unei furtuni de zăpadă s-a format un fenomen meteo neobișnuit, o trombă marină a ajuns pe uscat, transformându-se într-un vârtej ca o tornadă de zăpadă.

Ninsori cu multă zăpadă sunt așteptate până vineri, mai ales în zonele muntoase, dar și în alte părți din centrul, nordul și nord-vestul țării, inclusiv în mai multe localități din Macedonia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult