Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertismentul unui oftalmolog legat de un obicei greșit, des întâlnit: ”Riscați orbirea permanentă”

Un medic oftalmolog a distribuit imagini șocante, alături de un avertisment foarte serios legat de riscurile la care se expun persoanele care adorm cu lentile de contact.

Dr. Patrick Vollmer, de la o clinică specializată din Carolina de Nord, a postat pe Facebook câteva imagini în care se vede cum corneea unei femei este practic mâncată de o bacterie, după o perioadă în care a dormit aproape noapte de noapte cu lentilele de contact pe ochi.

Postarea a fost vizualizată deja de peste 30 de milioane de ori, relatează Daily Mail.

Dr. Vollmer explică în mesaj că femeia suferă de o afecțiune extrem de gravă, aflată în strânsă legătură cu obiceiul de a adormi cu lentilele puse.

”Este o cauză importantă a morbidității oculare și caracteristicile sale duc rapid la orbire permanentă. Este deja al patrulea caz de acest fel pe care l-am tratat în clinica mea. Bacteria înaintează exploziv în corneea pacientului și în doar câteva zile lasă în urmă țesut mort”, explică oftalmologul

Dr. Vollmer spune că a reușit să stopeze răspândirea bacteriei, dar recunoaște că pacienta va avea vederea afectată.

"Ca să fie foarte clar, nu recomand niciodată să dormiți cu lentile de contact, de orice tip ar fi ele. Riscurile depășesc beneficiile de fiecare dată. Este nevoie de câteva secunde pentru a le scoate, dar daunele sunt ireversibile. Oamenii trebuie să vadă aceste imagini ca să conștientizeze pericolul”, a spus oftalmologul.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult