Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertismentul unui oficial rus: „Dacă situația continuă, ne vom îndrepta spre ultimul război din istoria umanității”

Lumea este pe punctul de a fi victima „ultimului război din istoria umanității”, după scandalul generat de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, avertizează fostul general rus Evgeny Buzhinski.

Locotenentul general în rezervă a declarat, pentru BBC Radio 4, că tensiunile din ultima perioadă, izbucnite după ce fostul agent dublu a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, în orașul Salisbury din Marea Britanie. Ca urmare, Londra a acuzat Kremlinul că ar fi în spatele atacului, dar președintele rus Vladimir Putin neagă vehement acuzațiile, informează Metro.co.uk.

Potrivit fostului general rus, tensiunile dintre Rusia și Occident, care au culminat cu expulzarea a 150 de diplomați din țări din întreaga lume, sunt „mai rele decât Războiul Rece”. În acest context, el a avertizat că „este ceva foarte periculos ca Rusia să fie încolțită.”

În contextul în care cercetătorii britanici de la un institut al Ministerului Apărării au precizat că nu pot confirma, cu certitudine, că agentul neurotoxic folosit pentru otrăvirea lui Skripal provine din Rusia, Buzhinsky a precizat:

„E mai rău acum decât în perioada Războiului Rece, pentru că dacă această situație va continua în același mod, mă tem că se va încheia foarte foarte urât. Mă refer la un război real, mai rău decât un război rece e unul real – ultmul război din istoria omenirii. Vedeți presiunea din partea Statelor Unite. Spuneți că va continua. Ce veți obține? Dacă vreți să obțineți schmbarea regimului, e inutil. De fapt, încercați să puneți la colț Rusia, iar asta e un lucru foarte periculos”, a spus fostul oficial rus.

Citește și
Serghei Skripal
Experții britanici nu pot dovedi că agentul neurotoxic folosit pentru otrăvirea lui Skripal provine din Rusia

În 4 martie, Serghei Skripal (66 de ani) și fiica sa Yulia (33 de ani) au fost găsiți inconștienți pe o băncuță dintr-un centru comercial. Fostul spion rus este în stare critică, dar stabilă, în timp ce Yulia pare să înceapă să se recupereze.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult