Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertismentul medicilor: „Lumea nu este pregătită pentru asta”. Două femei s-au infectat cu o boală fungică contagioasă

Medicii avertizează că „lumea nu este pregătită” pentru ceea ce urmează, deoarece s-a confirmat că două femei au fost infectate cu primele cazuri de boală fungică foarte contagioasă, scrie Mirror.co.uk.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a confirmat că pacienții anonimi din Statele Unite, în vârstă de 28 și 47 de ani, au fost diagnosticați cu pecingine rezistentă la medicamente, cunoscută și sub numele de tinea (n.r. infecție cutanată cu ciuperci).

Cele două femei au suferit leziuni la nivelul gâtului, feselor, coapselor și abdomenului – iar membrii familiei au fost și ei contaminați.

David Denning, profesor de boli infecțioase în sănătatea globală la Universitatea din Manchester, a dezvăluit că infecția, care se poate transmite cu ușurință în școli și case, se răspândește în Marea Britanie.

El a spus: „Infecțiile fungice ale pielii se transmit de la o persoană la alta în școli, case și prin contact intim. Această nouă ciupercă rezistentă la terbinafină este o specie nouă numită Trichophyton indotineae și identificată pentru prima dată în India”.

Femeia de 28 de ani a raportat pentru prima dată că i-au apărut erupții pe corp în vara anului 2021 și a solicitat asistență medicală în decembrie, după ce a avut erupții mari pe corp.

Denning a adăugat: „Infecția în sine este evidentă și provoavă inflamații extreme ale pielii”.

Un dermatolog a diagnosticat-o cu tinea și i-a prescris tratament antifungic în ianuarie 2022, cu toate acestea, nu a făcut o diferență, potrivit medicilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult