Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertisment pentru britanici. Au fost observate viespi “ucigașe”. De ce sunt periculoase

Departamentul de Mediu din Marea Britanie și asociația care se ocupă cu domeniul apiculturii au avertizat britanicii să fie atenți, pentru că au fost observate viespi asiatice.

Astfel de insecte au fost observate în Chelmsford, Essex. Muzeul de Istorie Naturală a informat că aceste insecte ar putea mânca albinele.

Expertul în albine Gavin Broad a declarat pentru Independent că aceste viespile stau în afara stupilor albinelor și le atacă atunci când ies sau când vor să intre în stupi, conform Daily Mail. 

Nicola Spence, ofițer șef pentru sănătatea plantelor și albinelor din Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale, a transmis că oamenii trebuie să fie în alertă și să se ia măsuri rapide și eficiente pentru a face față amenințării viespilor asiatice. „De aceea lucrăm rapid pentru a localiza și investiga orice cuiburi din zonă în urma acestei observări confirmate”, a spus el.

Deși viespile asiatice nu reprezintă o amenințare mai mare pentru sănătatea oamenilor decât cele europene, oricine observă unul este îndemnat să raporteze acest lucru guvernului britanic. 

Această specie de viespi a fost observată prima dată în Europa în 2004 și se crede că a reușit să intre în țară printr-un transport de mărfuri din Asia de Est. Se bănuiește că au decimat populația de albine din Franța și de atunci s-au răspândit în țările învecinate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult