Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Averea lui Donald Trump, în cădere liberă. Fostul președinte al SUA riscă să fie executat silit. Ce îl mai poate salva

Your browser doesn't support HTML5 video.

În echipa republicanului Donald Trump s-a instalat panica, pe măsură ce se apropie scadența în cea mai costisitoare bătălie juridică a sa de până acum.

Dacă Trump nu poate depune până luni garanții financiare de 464 de milioane de dolari, procurorul general al statului New York e hotărât să-i pună sechestru pe proprietăți. În opinia experților, singura cale pentru candidatul la alegerile prezidențiale americane de a nu fi executat silit ar fi să-și declare falimentul personal.

„Încearcă să ne scoată din cursa electorală”, a spus Donald Trump.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a făcut apel la donații din partea simpatizanților, pentru ca favoritul lor să nu-și piardă proprietățile. Mesajul respectiv e conceput sub forma unei somații adresate procurorilor „Țineți-vă mâinile murdare departe de Trump Tower!”.

David Cay Johnston, autorul cărții „The Making of Donald Trump”: „Donald a fost întotdeauna disperat după bani lichizi, pentru că, în realitate, nu e un făuritor de averi ci un risipitor de averi”.

Citește și
donald trump
Trump, despre ameninţările sale la adresa NATO: ”Este un mod de a negocia”

Ca să poată contesta amenda imensă la care l-a condamnat o instanță din New York, Trump trebuie să depună întreaga sumă, drept garanție pentru stat că își primește banii în cazul în care el pierde și apelul.

Procuroarea care a instrumentat dosarul e gata să aplice decizia chiar de luni, 25 martie.

Potențialele ținte ar fi apartamentul republicanului din Trump Tower, clădirea de birouri de pe Wall Street si terenurile de golf. De asemenea, procuroarea ar putea cere instanței permisiunea de a goli conturile bancare și portofoliile de investiții ale lui Trump sau de a-i vinde avioanele și elicopterele.

Donald Trump a încercat zadarnic să convingă zeci de companii de asigurări să garanteze pentru el.

William Cohan, fost bancher specializat în fuziuni și achiziții de pe Wall Street: „Creditul său de risc este deplorabil, lucru dovedit de-a lungul deceniilor. A dovedit că nu-și plătește creditorii, nici contractorii ori subcontractorii. Ba nici măcar avocații nu i-a plătit conform înțelegerilor”.

O altă variantă disperată, dar luată în calcul, este să-și vândă proprietăți, de exemplu faimoasa lui reședință Mar-a-Lago din Florida.

Shan Wu, fost procuror federal: „E foarte dificil să vinzi rapid proprietăți imobiliare, asta dacă nu cumva le vinzi mult sub prețul pietei, ceea ce firește că nu dorești”.

Trump s-a lăudat în repetate rânduri că nu a declarat niciodată, personal, faliment, deși mai multe dintre companiile deținute de-a lungul timpului au intrat în faliment.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult