Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autoritățile indoneziene pregătesc gropi comune pentru victimele cutremurului

Depășite de situaţie, autoritățile indoneziene pregătesc gropi comune pentru victimele cutremurului urmat de tsunami. La 4 zile de la dezastru, oraşul Palu este sub dărâmături, iar cadavrele zac peste tot.

Cel puțin 844 de oameni au pierit, dar bilanțul este provizoriu pentru că echipele de intervenție nu au reușit să ajungă în toate localitățile devastate. 

Vinerea trecută, în oraşul Palu valuri de peste 3 metri au măturat construcţiile fragile de pe plajă, apoi şi-au continuat ofensiva distrugătoare pe uscat.

Imagini înregistrate cu dronele arată dezastrul lăsat în urmă de tsunami şi de cutremurul cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter, care au lovit insula Sulawesi. Pe o fâşie lungă de Coastă n-au rămas în picioare decât palmierii.

Mai multe clădiri, inclusiv un hotel, s-au făcut una cu pământul în Palu. Operaţiunile de salvare au început cu întârziere şi se derulează greoi din cauza lipsei echipamentelor. În ultimele ore, au fost scoşi de sub dărâmături mai mulţi supravieţuitori şi exista temeri că zeci de oameni sunt prinşi sub ruinele hotelului Roa-Roa.

Câteva localităţi de coastă sunt şi acum rupte de lume, de unde şi temerea că bilanţul morţilor va urca fulgerător, când salvatorii vor ajunge acolo.

Tom Howells, directorul organizaţiei Salvaţi Copiii: "Cea mai mare problemă e că nu avem acces peste tot. Agenţiile umanitare încearcă să ajungă în localităţile cele mai afectate. Donggala e una dintre ele."

Cutremurul de vineri, cu epicentrul la mică adâncime şi aproape de tarm, a fost urmat de numeroase replici, care amplifică haosul şi spaimă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult